Genealogie

Ik wil mijn familiegeschiedenis uitzoeken. Hoe begin ik?
Probeer eerst in familiekring gegevens te verzamelen: namen van (groot)ouders en de data en plaatsen van hun geboorte, huwelijk en overlijden. Ga tot circa 1920-1940 terug in de tijd. Omdat de privacywetgeving streng is kunt u recentere gegevens niet bij ons vinden.

Daarna kunt u proberen de naam van de oudst bekende persoon op te zoeken in ons online personenzoeksysteem Zeeuwen Gezocht. In Zeeuwen Gezocht vindt u naast alle openbare geboorte-, huwelijks-, en overlijdensaktes ook heel veel andere bronnen. De index op de gevangenisregisters bijvoorbeeld, maar ook een overzicht van bij ons aanwezige uitgewerkte stambomen en familieboeken.

Breng daarna eens een bezoek aan onze studiezaal. Hier kunnen onze medewerkers u uitleggen hoe u nog verder terug kunt komen in de tijd en wat er naast de namen en data nog meer uit te zoeken is over uw familie. Ook kunt u hier de bronnen die in Zeeuwen Gezocht toegankelijk zijn gemaakt zelf inzien. Dat levert vaak verrassende nieuwe inzichten op.

Het Genealogisch Centrum Zeeland (hetzelfde bezoekadres maar met beperkte openingstijden) biedt nog veel meer informatie voor genealogen: familieadvertenties, bidprentjes enzovoorts. De vrijwilligers van het GCZ zullen u graag van dienst zijn.

Bookmark and Share

Zeeuwen Gezocht heeft een weblog

De genealogische database Zeeuwen Gezocht heeft een eigen weblog! Lees meer over de mensen die de database vullen en volg welke collecties de komende tijd worden toegevoegd. Op dit blog vindt u ook tips en trucs om stamboomonderzoek op internet nog makkelijker te maken.