Expositie Souvenir de l'ile de Walcheren

Hoe zien de eerste toeristische foto’s van Walcheren eruit? Hoe werd Walcheren in beeld gebracht? Welke herinneringen aan Walcheren brachten toeristen mee naar huis? Dat kun je bekijken op de expositie 'Souvenir de l'île de Walcheren’. Met deze tentoonstelling, die te zien is tot en met 15 september 2017, zomert het Zeeuws Archief de winter én de komende zomer door.

Reclameplaat. Zeeuws Archief KZGW-Zelandia Illustrata III nr. 1074
Detail van een affiche van de VVV Middelburg, ca. 1920. Zeeuws Archief, Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata, deel III, nr 1074.

Toeristen konden aan het eind van de 19de eeuw foto’s en vanaf 1895 ook prentbriefkaarten kopen. De expositie toont een kleine selectie uit de rijke collecties die in het Zeeuws Archief worden bewaard. In het Archiefcafé zijn reproducties van originele foto’s, prentbriefkaarten en affiches te zien. Door met name het zeer sterk vergroten van foto’s en prentbriefkaarten kun je interessante details zien zoals bijvoorbeeld uitgestalde waren in een etalage en patroontjes in badkleding.

Bij de tentoonstelling wordt een toelichting gegeven die specifiek op details ingaat. Ook wordt in de toelichting in woord en beeld een relatie gelegd tussen de tentoongestelde afbeeldingen en documenten die niet in de tentoonstelling zijn opgenomen. Daarvan wordt dan een afbeelding getoond in de toelichting.

De moeite waard om een kijkje te komen nemen en samen met het Zeeuws Archief nog een tijdje na te zomeren!

Meer informatie

Meer informatie over toerisme op Walcheren en de Gids voor hulp bij onderzoek naar dit onderwerp is te vinden in de rubriek Zeeuwse Verhalen – Toerisme op Walcheren.

Bookmark and Share

Catalogus expositie Souvenir de l'ile de Walcheren

Klik op de reclameplaat om de catalogus te bekijken