Exposities

In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen te zien. Lees hier alles over de lopende exposities en raadpleeg het expositie-archief voor informatie over tentoonstellingen die geweest zijn. Momenteel worden tentoonstellingen gewisseld.

Expositie Gevangen Beweging vermeerderd

Kijk, daar beweegt nog steeds iets in de gevelkastjes aan de muur van het Van de Perrehuis! 'Capturing movement | Gevangen beweging' is de titel van het kunstwerk van Hans Overvliet, dat hij in 2017 vervaardigde in het kader van de kunstmanifestatie KIJK DAAR BEWEEGT IETS. Onlangs werd het kunstwerk vermeerderd: er was iets nieuws ontstaan uit vermeerdering, de kunstenaar legde het vast en completeerde het kunstwerk. Het is te zien tot en met 3 juni 2018 in de publicatiekastjes aan de gevel van de voormalige rechtbank aan het Hofplein, waarin sinds 2000 de kantoren van het Zeeuws Archief zijn gehuisvest.

Foto-expositie VOC-handel met Ceylon

Wat kun je in het huidige Sri Lanka nog zien aan tastbare herinneringen aan de handel tussen de Verenigde Oostindische Compagnie en Ceylon? Dat is verrassend veel! Sporen uit dat handelsverleden zijn te zien in de foto-expositie ‘VOC-handel met Ceylon’ die vanaf 12 februari 2018 te zien is in het archiefcafé van het Zeeuws Archief. Fotograaf Jan Koeman fietste langs de historische route die VOC-koopman Joris van Spilbergen in 1602 aflegde van Batticaloa naar de koningsstad Kandy en legde de herinneringen aan de ‘Dutch Period’ in het toenmalige Ceylon vast op de gevoelige plaat.

Expositiearchief

Hier vindt u een lijst met alle grote en kleinere tentoonstellingen die sinds 2000 in het Zeeuws Archief zijn georganiseerd. Een aantal van de onderwerpen zijn inmiddels omgewerkt tot Zeeuws Verhaal, elders op deze site. U vindt hier de verwijzingen overzichtelijk bij elkaar.