Exposities

In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen te zien. Lees hier alles over de lopende exposities en raadpleeg het expositie-archief voor informatie over tentoonstellingen die geweest zijn.

Expositie Meesters van Middelburg

Onder de titel 'Meesters van Middelburg' is in onze 800-jarige stad een kunstroute uitgestippeld langs werken van kunstenaars die Middelburg hebben verbeeld. Het Zeeuws Archief ligt ook op deze route. Tot en met 2 december 2017 is in de eerste ruimte van de middeleeuwse expositiekelders van het Van de Perrehuis in het Zeeuws Archief de gelijknamige gelegenheidsexpositie te zien, met werken rondom de thema's Vlissingse poort, Kinderdijk, stadhuis en abdij.

Expositie Kijk daar beweegt iets - Gevangen beweging

Kijk, daar beweegt iets... in de gevelkastjes aan de muur van het Van de Perrehuis! 'Capturing movement | Gevangen beweging' is de titel van het kunstwerk van Hans Overvliet, dat hij vervaardigde in het kader van de kunstmanifestatie KIJK DAAR BEWEEGT IETS. Het kunstwerk is te zien tot eind oktober 2017 in de publicatiekastjes aan de gevel van de voormalige rechtbank aan het Hofplein, waarin sinds 2000 de kantoren van het Zeeuws Archief zijn gehuisvest.

Expositie Middelburg en Geluk

'Middelburg en Geluk’ is het onderwerp van de expositie ‘Middelburg, de gelukkigste koopstad van Zeeland’ die vanaf 2 oktober 2017 tot en met 3 februari 2018 te zien is in het Zeeuws Archief. Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis met het thema Geluk én Middelburg 800 selecteerden archiefmedewerkers foto’s, tekeningen, gravures en andere stukken uit de eeuwenoude geschiedenis van de stad.

Tentoonstelling Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017

In 2017 is het 800 jaar geleden dat Middelburg stadsrechten kreeg van graaf Willem I van Holland en gravin Johanna van Vlaanderen. Ter gelegenheid van dit jubileum toont het Zeeuws Archief in de middeleeuwse expositiekelders grepen uit de geschiedenis van de jarige stad. De tentoonstelling 'Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017' is tot en met 3 februari 2018 te zien van ma.-vr. en elke eerste za. van de maand van 9-17 uur. Toegang gratis.

Expositiearchief

Hier vindt u een lijst met alle grote en kleinere tentoonstellingen die sinds 2000 in het Zeeuws Archief zijn georganiseerd. Een aantal van de onderwerpen zijn inmiddels omgewerkt tot Zeeuws Verhaal, elders op deze site. U vindt hier de verwijzingen overzichtelijk bij elkaar.