Exposities

In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen te zien. Lees hier alles over de lopende exposities en raadpleeg het expositie-archief voor informatie over tentoonstellingen die geweest zijn. Momenteel worden tentoonstellingen gewisseld.

Zomerexpositie 2018 HANDEL Schotland - Veere

Wat hebben Veere en Schotland met elkaar te maken? Heel veel! Dat is te zien in de Zomertentoonstelling 2018 in het Zeeuwsarchief. In de eerste ruimte van de middeleeuwse tentoonstellingenkelders in het Zeeuws Archief is tot en met vrijdag 14 september 2018 een expositie te zien over de relatie tussen Veere en Schotland. Van handelsrelatie in de middeleeuwen tot bevrijding in 1944 en de vriendschapsbanden die tot op de dag van vandaag duren. De expositie is te zien van maandag tot en met vrijdag en de eerste zaterdag in september 2018 van 9.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Tentoonstelling Handel en wandel van Middelburg en de Middelburgers

Handel en Middelburg zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In de middeleeuwen floreerde de handel in wijn, wol en laken. Na een periode van economische neergang bloeide de handel weer op in de zeventiende eeuw, de eeuw die later de Gouden eeuw werd genoemd. In 2018 besteed het Zeeuws Archief aandacht aan de handel en wandel van Middelburg in de zeventiende eeuw en belicht zowel de hoogte- als de dieptepunten. De tentoonstelling is tot medio september 2018 te zien in de expositieruimten 2 en 3 in de middeleeuwse kelders van het Van de Perrehuis, maandag t/m vrijdag en elke eerste zaterdag van de maand van 9-17 uur. Toegang vrij.

Foto-expositie VOC-handel met Ceylon

Wat kun je in het huidige Sri Lanka nog zien aan tastbare herinneringen aan de handel tussen de Verenigde Oostindische Compagnie en Ceylon? Dat is verrassend veel! Sporen uit dat handelsverleden zijn te zien in de foto-expositie ‘VOC-handel met Ceylon’ die vanaf 12 februari tot en met 31 december 2018 te zien is in het archiefcafé van het Zeeuws Archief. Fotograaf Jan Koeman fietste langs de historische route die VOC-koopman Joris van Spilbergen in 1602 aflegde van Batticaloa naar de koningsstad Kandy en legde de herinneringen aan de ‘Dutch Period’ in het toenmalige Ceylon vast op de gevoelige plaat.

Expositiearchief

Hier vindt u een lijst met alle grote en kleinere tentoonstellingen die sinds 2000 in het Zeeuws Archief zijn georganiseerd. Een aantal van de onderwerpen zijn inmiddels omgewerkt tot Zeeuws Verhaal, elders op deze site. U vindt hier de verwijzingen overzichtelijk bij elkaar.