Cursus Mijn erfgoed - Archieven

Archieven – Mijn erfgoed. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

9 maart 2018.

Titelblad Olipodrigo Hendrik Brouwer - Zeeuws Archief, Archief familie Brouwer, toegang 1753, nr 15. Foto: Zeeuws Archief.

Inhoud

Het jaar 2018 is het Europese jaar van het Cultureel Erfgoed. Archieven vormen een belangrijk onderdeel van ons gezamenlijke culturele erfgoed en bepalen mede hoe wij mensen onze levens en onze identiteit opbouwen en beleven. Archieven zijn het geheugen van de samenleving. In archieven kunnen we terecht om recht en bewijs te zoeken. We kunnen archieven gebruiken om herinneringen te checken. Archieven zijn ook belangrijk om onze huidige samenleving en de gebeurtenissen in onze woonplaats, regio, land en de wereld te kunnen duiden. Als wij het heden beter willen begrijpen moeten we het verleden onderzoeken.

Met archivaris Toon Franken maakt u een ontdekkingstocht door de archieven en collecties van het Zeeuws Archief. Wat kunt u allemaal in een archief vinden, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen. Onder zijn leiding maakt u, aan de hand van sprekende voorbeelden die het verleden tot leven brengen, een reis door de tijd in de ondergrondse archiefdepots van het Zeeuws Archief.

Informatie

Docent : dhr. A.F. Franken
Duur : 1 middag van 14.00 – 16.00 uur
Aanvang : vrijdag 9 maart 2018, 14.00 uur
Cursusplaats : Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg
Cursusgeld : € 25,– ; Vrienden van het Zeeuws Archief / donateurs ZVU € 22,–
Aanmelden : via www.volksuniversiteitzeeland.nl > Archief

Bookmark and Share