Cursus Mijn digitale leven op orde

Mijn digitale leven – Persoonlijke digitale gegevens op orde. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

3 februari 2018.

WEGENS TE WEINIG BELANGSTELLING IS DEZE CURSUS AFGELAST

Cursus digitaal archief. Foto: DPI-Zoots-Zeeuws Archief, 2013

Inhoud

Wat doe ik met mijn digitale gegevens? Dat is een veel gestelde vraag tegenwoordig. Het Zeeuws Archief speelt daarop in met een introductiecursus waarin kort een aantal thema’s aan de orde komen, zoals: wat is een digitaal archief en wat verstaan we onder digitale gegevens? Hoe beheer ik mijn digitaal archief / digitale gegevens? Wat gebeurt er met mijn gegevens na mijn overlijden of als iemand het overneemt? Voor- en nadelen van werken en bewaren ‘in the cloud’. Waarom zou je informatie die niet digitaal is, toch digitaal maken (door het bijvoorbeeld te scannen)? En waarom zou je dat niet doen?

Docent Chido Houbraken vertelt meer over de cursus in een filmpje op de Facebookpagina van de Zeeuwse Volksuniversiteit.

De cursus is bedoeld voor particulieren, onderzoekers, freelancers, ZZP-ers, ondernemers uit het MKB, projectsecretarissen, secretarissen van een vereniging, enzovoort. De cursist wordt geacht gebruiker te zijn van e-mail, websites, sociale media platforms, mobiele applicaties (of een aantal ervan) en ziet in dat er problemen kunnen ontstaan (of ervaart al problemen) als ze niet goed beheerd worden.

De cursus vormt een introductie op een mogelijke vervolgcursus van een aantal lessen waarin de onderwerpen worden uitgediept.

Informatie

Docent : dhr. C.I.L. Houbraken
Duur : 1 ochtend van 10.00 – 12.00 uur
Datum : zaterdag 3 februari 2018
Cursusplaats : Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg
Cursusgeld : € 25,– ; Vrienden van het Zeeuws Archief / donateurs ZVU € 22,–
Aanmelden : via www.volksuniversiteitzeeland.nl > Archief

Bookmark and Share