Cursussen en workshops

Overzicht van cursussen, workshops en lezingen die het Zeeuws Archief, onder meer in samenwerking met de Zeeuwse Volksuniversiteit, in najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 organiseert.

Lezingencyclus Geschiedenis van Middelburg - 800 jaar stad

Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit, Zomeracademie Zeeland en ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. 12 september - 16 november 2017.

Cursus Paleografie voor beginners

Wat staat daar? – Paleografie voor beginners. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 9 oktober – 13 november 2017.

Cursus stadsgeschiedenis - Middelburg 800 jaar stad

Middelburg 800 jaar – Maak zelf geschiedenis. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 6 en 13 oktober 2017.

Cursus Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten

Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 17 november 2017.

Cursus Middelburg in kaart - Middelburg 800 jaar stad

Middelburg in kaart – Ontwikkelingsgeschiedenis van de 800-jarige stad. Een gezamenlijke cursus van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 1 december 2017.

Cursus Slim online zoeken naar voorouders

Slim online zoeken naar voorouders. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 19 januari 2018.

Cursus Mijn digitale leven op orde

Mijn digitale leven – Persoonlijke digitale gegevens op orde. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 3 februari 2018.

Cursus Paleografie voor gevorderden

Nog beter lezen – Paleografie voor gevorderden. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 15 januari - 12 februari 2018.

Cursus Mijn erfgoed - Archieven

Archieven - Mijn erfgoed. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 9 maart 2018.

Het restauratieatelier - Kijkje achter de schermen van het Zeeuws Archief

Kijkje achter de schermen van het Zeeuws Archief - Het restauratieatelier. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 10 april 2018.