Cursussen en workshops

Overzicht van cursussen, workshops en lezingen die het Zeeuws Archief, onder meer in samenwerking met de Zeeuwse Volksuniversiteit, in najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 organiseert.

Cursus Dorpsgeschiedenis - Gapinge 800 jaar

Dorpsgeschiedenis – Gapinge 800 jaar. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit, de Heemkundige Kring Walcheren en de Dorpsraad Gapinge. 30 september, 7 oktober, 26 november 2016.

Cursus Mijn digitale leven - Persoonlijke digitale gegevens op orde

Mijn digitale leven – Persoonlijke digitale gegevens op orde. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 20 maart 2017.

Cursus Paleografie voor beginners

Wat staat daar? – Paleografie voor beginners. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 31 oktober – 28 november 2016.

Cursus Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten

Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 18 november 2016.

Cursus Thuis in techniek - Techniek in archieven

Thuis in techniek – Techniek in archieven. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 9 december 2016.

Cursus Slim zoeken naar voorouders - Zeeuwen Gezocht ea websites

Slim zoeken naar voorouders – Zeeuwen Gezocht en andere websites. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 20 januari 2017

Cursus Paleografie voor gevorderden

Nog beter lezen – Paleografie voor gevorderden. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 23 januari - 20 februari 2017.

Lezingencyclus Geschiedenis van Middelburg - 800 jaar stad

Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit, Zomeracademie Zeeland en ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. 4 april - 16 november 2017.

ZVU-Rondleiding depots Zeeuws Archief

Een kijkje achter de schermen in het Zeeuws Archief – De depots. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 7 april 2017.