Diploma kwijt?

Het Zeeuws Archief beheert archieven van scholen. Daarin kunnen ook gegevens zitten over u, bijvoorbeeld uw cijferlijsten of uw examenuitslag. Het Zeeuws Archief is echter niet bevoegd om een vervangend diploma af te geven.

Als u een vervangend diploma nodig heeft, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding of sollicitatie, dan kan het Zeeuws Archief u niet helpen. Wel kunnen wij van sommige opleidingen, als het archief bij ons berust, een kopie van een cijferlijst voor u maken.

Heeft u een vervangend diploma nodig, dan kunt u dat in vrijwel alle gevallen aanvragen bij de IB-groep in Groningen. Dat kan via de website www.ib-groep.nl. U vindt op deze website ook een overzicht van de kosten en de procedure.

Voor cijferlijsten van opleidingen die hun archieven naar het Zeeuws Archief hebben overgebracht kunt u een aanvraag via e-mail of brief doen. Zoek eerst in ons collectieoverzicht of de archieven hier inderdaad zijn, en of de goede jaren er bij zitten.

Niet gevonden? Neem eerst contact op met de onderwijsinstelling waar het om gaat of de opvolger daarvan. Als die u verwijzen naar het Zeeuws Archief, neem dan contact met ons op via info@zeeuwsarchief.nl.

Het gaat bijna altijd om archieven die nog niet openbaar zijn in verband met de wet op de privacy. Wilt u een kopie van een cijferlijst of ander document dan moet u zich identificeren met een geldig identiteitsbewijs.

Voor het verstrekken van een kopie rekenen wij opzoekkosten á € 28,50 per half uur, kopiekosten en eventueel administratie- en verzendkosten. Zie ook de pagina tarieven.

Bookmark and Share

Wist je dat? Studiezaal

In de studiezaal van het Zeeuws Archief kan iedereen originele archiefstukken aanvragen en zelf onderzoek doen. De studiezaal is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 17.00 uur. Kom langs en maak zelf kennis met de Zeeuwse geschiedenis!