Verkiezing Grootste Middelburger Aller Tijden

Zaterdag 9 september start de verkiezing van Grootste Middelburger Aller Tijden. In het jaar waarin Middelburg 800 jaar stadsrechten viert, houden de Provinciale Zeeuwse Courant en het Zeeuws Archief een verkiezing waarbij het publiek bepaalt wie de titel Grootste Middelburger Aller Tijden verdient.

Wie was er van grote betekenis, wie maakte het verschil; wie is de belangrijkste inwoner van Middelburg aller tijden? De Provinciale Zeeuwse Courant en het Zeeuws Archief houden de verkiezing van de Grootste Middelburger Aller Tijden.

“Middelburg is een stad zonder standbeelden”, zei de bekende Middelburger P.J. Meertens in zijn rede ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad. “Nooit heeft het in zijn duizendjarig bestaan een man of een vrouw voortgebracht van zo grote betekenis dat een beeld de herinnering aan zijn daden levend moest houden.”
Dat was 50 jaar geleden. Hoe denken we daar nu over?

Nomineer t/m 23 september de Middelburger van jouw keuze!

Doe mee, en nomineer ‘de grootste Middelburger’ van jouw keuze via de PZC tussen 9 en 23 september.

Een jury onder voorzitterschap van Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg, en 6 juryleden (2 deskundigen, 2 inwoners en 2 scholieren) stellen de shortlist vast. Tussen 14 en 26 oktober kan iedereen stemmen.

Bekendmaking tijdens open dag

De burgemeester van Middelburg maakt zaterdag 4 november, tijdens de open dag in het Zeeuws Archief de winnaar bekend.

Bookmark and Share